Miksi odotan lasta yksin?

Aikaisemmissa postauksissa on nyt käsitelty mennyttä aikaa, kaikkea sitä mitä tähän mennessä on jo ehtinyt tapahtumaan. Joillekkin on saattanut herätä kysymyksiä tilanteeseeni liittyen, koska en ole siitä vielä sen enempää kertonut. Lapsen isä on ollut mukana neuvolassa ja ultrassa, mutta silti odotan lasta yksin. Miksi? Mikä on tämä kuvio? Joudumme jälleen menemään ajassa hieman taaksepäin, jotta voin vastata tähän kysymykseen. Kaikkia yksityiskohtia en kuitenkaan tuo blogissani julki, mutta etteköhän te aika hyvin pääse selville kaikesta.

Kaikki alkaa tämän vuoden helmikuusta. Elin elämääni Vammalassa, rinnallani mies, jonka kanssa olin seurustellut jo viisi vuotta. Kaikki oli hyvin. Olin päättänyt, että ryhdistäydyn. Etsin töitä ja panostan enemmän parisuhteeseen. Yhtäkkiä se kaikki päättyi. Mies halusi erota. Pahin pelkoni kävi toteen ja menetin elämäni rakkauden. Hän löysi rinnalleen uuden rakkauden. En kestänyt katsoa sitä, joten muutin pois takaisin paikkakunnalle, josta olin lähtöisin. Pääsin perheeni ja monien muiden sukulaisteni lähelle.

Viikko eron jälkeen, olin siskoni luona yökylässä. Kerrottakoon, että hänkin on raskaana ja hänen laskettu aika on syyskuussa. Myöhään illalla mietin, että perhana, otetaan nyt kaikki "ilo" irti sinkkuudesta ja latasin Tinderin. Aloitin selaamisen, mutta eipä siellä kukaan miellyttänyt. Kirosin, kun vahingossa vetäisin oikealle, jonkun tyypin kohdalla. Toivottavasti ei laita viestiä! Meni vartti ja sieltähän se viesti tuli. En tiedä miksi, mutta vastailin esitettyihin kysymyksiin. Antoi puhelinnumeronsa, jotta voitaisiin viestitellä paremmin. Seuraavana päivänä taisinkin laittaa viestiä, kun mies valitti Tinderin hitautta. Viestittelimme pari viikkoa, kunnes tapasimme kahteen otteeseen. Tyyppi oli ihan jees ja hän vaikutti ainakin todella kiinnostuneelta. Eräänä yönä hän ajoi tunnin matkan Tampereelle baariin vain siksi, koska minä olin siellä ja pyysin. Sieltä hän tuli luokseni yöksi. Tunnettuamme kolme viikkoa, aloimme virallisesti seurustella.

En päässyt heti muuttamaan Vammalasta pois. Jouduin odottamaan uuteen asuntoon pääsyä 1½ kuukautta. Sinä aikana vietin aikani Tinder-miehen luona. Välillä teimme juttuja yhdessä, mutta hän kävi myös töissä. Ne ajat oleskelin yksinäni hänen asunnollaan. Hän tapasi perheeni ja minä hänen ystäviään. Näinä aikoina, yhteinen lapsemme sai alkunsa.

Muutettuani Vammalasta pois Vilppulaan, eli tänne missä nyt asun, alkoivat vaikeudet. Mies ei enää ollut asunnollaan vaan lähestulkoon asui luonani. Ajattelimme säästävämme rahaa, jos hänen asuntonsa annettaisiin pois. Niimpä hän toi tavaransa luokseni ja muutti virallisesti kanssani saman katon alle. Yhdessä asuminen ei kumminkaan ollut sellaista kuin olin kuvitellut. Olin hyvin ahdistunut, stressaantunut ja sen kyllä huomasi. Mies vaan sanoi, että älä nyt, kyllä kaikki järjestyy. Niinhän ne järjestyi, kun minä kirjaimellisesti heitin hänet ulos ja erosin hänestä. Syitä oli monia ja tästä tapahtumasta en enempää kerro. Sen voin sanoa, että se asia on sovittu ja sille on jopa jo yhdessä naureskeltukin.

Kaikki oli tapahtunut niin nopeasti. Ero, muutto, uusi kumppani, raskaus ja yhteenmuutto, kaikki kahden kuukauden aikana. Onko ihme, etten kestänyt sitä. Olo helpottui heti kun sain asua yksin ja olin taas muutenkin yksin. Tuntui, että pystyi jopa hengittämään.
Tällä hetkellä olemme lapsen isän kanssa ihan väleissä, mutta emme näe toisiamme kun vain silloin jos tarve vaatii. Aika usein keskustelumme menevät tappeluksi, mutta ainakin tällä hetkellä kaiken pitäisi olla kunnossa. Lapseen liittyvät hankinnat olen ainakin tähän mennessä tehnyt yksin, enkä ole niihin apua saanut. En tiedä aikooko hän tulla neuvolakäynneille tai seuraaviin ultriin. Hän tietää kyllä koska ne ovat, joten eiköhän tuon sitten paikan päällä näe, saapuuko paikalle vai ei. Emme ole puhuneet tulevaisuudesta, siitä ajasta kun lapsi on maailmassa. Lapsella on oikeus isäänsä, enkä aio sitä häneltä viedä. Sen varmaan näkee ajan kanssa, kuinka paljon hän tulee olemaan tekemisissä lapsensa kanssa. Tällä hetkellä odotan vain, koska hän kysyy miten menee, onko kaikki ok, voiko hän olla avuksi.

Asun siis yksin kissani kanssa ja teen töitä sijaisena päiväkodissa. Vanhempani ja sisarukseni asuvat lähellä ja ovat mahtava tukijoukko. Ovat kyllä tehneet harvinaisen selväksi, että he ovat apuna. Omistan ihanan perheen <3 Vanhimmalla siskollani on kaksi pientä lasta ja toinen siskoistani odottaa esikoistaan kanssani samaan aikaan. Hän vain saa oman pienokaisensa kolme kuukautta ennen minua.
Toivottavasti saitte jonkinlaisen käsityksen tilanteestani. Kysymyksiä saa heittää, jos jokin jäi vielä epäselväksi. Vastailen sitten parhaani mukaan.

3 kommenttia

 1. Siis kumpi mies oli se jolle tulit raskaaksi? Ja missä vaiheessa se tapahtui? Mielenkiintoinen tarina, tsemppiä odotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jälkimmäinen :) Tulin siis aikalailla heti kättelyssä raskaaksi. Kolmen viikon seurustelun jälkeen tein positiivisen raskaustestin. Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
  2. Tämä jälkimmäinen :) Tulin siis aikalailla heti kättelyssä raskaaksi. Kolmen viikon seurustelun jälkeen tein positiivisen raskaustestin. Kiitos tsempeistä! :)

   Poista

Muistathan, että julkaisen vain asialliset kommentit :)