Hankinnat vauvalle #1

Vaikka raskaus onkin edennyt vasta neljännen kuun loppupuolelle, on jotain hankintoja tullut jo tehtyä. Vaatekaupoissa kierrän aina lastenvaateosastot läpi, mutta vain kerran olen jotain sieltä löytänyt. Tuntuu, etten osaa ostaa mitään neutraalia tai sellaista mikä sopisi kummallekin sukupuolelle. Ennen sikiöseulontaa, koko ajatus vaatteiden ostamisesta tuntui oudolta. Mahaa ei ollut ja mistään en mitään tiedä. En tiedä minkälaiset vaatteet olisivat helpoin pukea pienelle vauvalle tai minkä kokoisia niiden pitäisi olla. Kuinka nopeasti lapset edes kasvavat? Tarvitseeko ostaa monesta eri kokoluokasta ja kuinka suurikokoisiksi asti? Mitä vauvoille edes puetaan päälle, varsinkin talvella?
Ja entäs ne kaikki muut hankinnat. Mitä kaikkea edes tarvitsee ostaa vaatteiden, tuttipullojen, vaunujen ja pinnasängyn lisäksi? Olen aivan pihalla, mutta uskon, että selviän tästäkin uudesta tilanteesta ja kun lapsi tulee maailmaan, on hänelle kaikki tarvittava valmiina. Netistä olen selaillut listoja, missä on lueteltu, mitä kaikkea olisi hyvä olla. Kyllä niillä ihan hyvään vauhtiin pääsee. Oma perheenikin varmasti auttaa uutta äitiä pulassa.

Ihan ensimmäiset jutut vauvalle tulivat äidiltäni. Kahdet housut ja uniriepu. Se hetki, kun hän ojensi ne minulle ja toivotti hyvää syntymäpäivää, oli todella outo, mutta samalla olin niin onnellinen. Silloin ajattelin, että ei hitto, meille tulee oikeasti vauva, musta tulee oikeasti äiti! Äitini oli osannut valita hyvät värit eli sellaiset neutraalit. Harmaa ja valkoinen miellyttävät muutenkin silmääni.
Sitten tein itse ensimmäiset vaateostokseni. KappAhlissa tuli vastaan kaksi aivan ihanaa yöpukua ja pakkohan ne oli ostaa. Samalla ostin pienen pienet sukat. Kassalla kysyivät laitetaanko pakettiin. Ei laiteta ei.
Kirpputoreilta metsästän aina vaatteita, mutta tuntuu, että kaikki ovat suoraan tytöille tai pojille suunnattuja. Tai sitten en vain osaa. En halua liikaa määritellä tyttöjen ja poikien väriä ja sitä mitä kummallekkin voi pukea. Tässä vaiheessa kaikki tuommoinen tuntuu vaan niin vaikealta. Rakenneultran jälkeen varmaan alkaakin himoshoppailu vaatteiden suhteen, jos pienokainen näyttää sukupuolensa. Toki täytyy vähän varovainen olla, jos ei sukupuoliennuste pidäkkään paikkaansa. Kirppikseltä olen löytänyt jopa kaksi vaatekappaletta. Sellaisen suloisen "karhuhaalarin" ja yhden bodyn. Karhuhaalari on tosin kokoa 50, että saapa nähdä mahtuuko se koskaan lapselle. Talvella kun kumminkin syntyy, niin ajattelin, josko synnäriltä tuodessa mahtuisi siihen lämpöiseen pukuun.
Näköjään eläinkuosiset vaatteet on mun mieleen, mutta eiköhän joukkoon ilmesty jossain vaiheessa jotain muutakin.Lapsen tulevan kummitädin kanssa pyörimme Tampereella sikiöseulonnan jälkeen, lähinnä vaatteita katsellen ja ostellen. Kävimme kuitenkin myös Suomalaisessa kirjakaupassa ja siellä oli aivan ihania vauvakirjoja ja monia erilaisia. Yksi kirja kesti täysi-ikäisyyteen saakka, toinen oli muumiaiheinen ja kolmas sellainen tavallinen. Ihastuimme molemmat kuitenkin yhteen vauvakirjaan, joka oli vain ensimmäisen ikävuoden ajaksi, mutta sisällöltään hyvin miellyttävä ja suloinen. Myös ulkoisesti kirja pisti heti silmään. Silloin jätimme kirjan vielä hyllyyn, mutta pari viikkoa myöhemmin palasin hakemaan sen. Se oli vain pakko saada. Sain jo nyt täyttää siihen joitain kohtia. Voihan sitä sitten hankkia sellaisen tavallisenkin vauvakirjan tuon lisäksi, jos siltä tuntuu.
Tuolla samaisella kirjanhakureissulla ostin myös ensimmäiset tutit. Erityisesti ihastuin yötutteihin, jotka hohtavat pimeässä.
Tällä hetkellä viimeisin ja suurin hankinta on ollut Emmaljungan Cerox yhdistelmävaunut. Selailin pari päivää Tori.fi:stä vaunuja ja kyseiset vaunut miellyttivät heti silmää, eikä hintaa ollut kuin 100€. Olen aina haaveillut Emmaljungan vaunuista, eikä niissä tuntunut olevan mitään vikaa. En tehnyt ostopäätöstä kuitenkaan heti vaan kävin kaikki vaihtoehdot läpi ja mietin asiaa vielä yön yli. Googlesta hain tietoa vaunuista ja muiden kokemuksia niistä. Seuraavana aamuna laitoin viestiä myyjälle ja jo samana päivänä kävin ne hakemassa. Vaunut ovat täysin ehjät ja siistit. Renkaat täytyy mahdollisesti jossain vaiheessa vaihtaa, mutta kyllä niillä vielä pääsee kulkemaan. Mukana sain pari lakanaa kopan pohjalle, hyttysverkon ja sadesuojan. Työntöaisan saa käännettyä toiselle puolelle ja on hienoa, että vaunuista saa myöhemmin rattaat. Ei tarvitse niitä sitten enää miettiä.
Vaunut ovat nyt olohuoneen nurkassa säilytyksessä ja en malta odottaa, että pääsisi vaunuilemaan. Kissakin on ilmeisen kiintynyt niihin, sillä on vallannut ne omaksi nukkumapaikakseen. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän hankintaan.Ei kommentteja

Muistathan, että julkaisen vain asialliset kommentit :)