Viimeinen katsaus raskauteen ennen puoliväliä

Jotenkin vaikea sisäistää sitä asiaa, että 11 päivän päästä ollaan jo raskauden puolivälissä. Nyt on siis raskausviikkoja 18+3. Aluksi aika kului todella hitaasti, mutta viimeiset viikot ovatkin menneet melkoista vauhtia. Tämän viikon alussa maha koki myös jonkinlaisen muodonmuutoksen. Onhan se jo aikaisemminkin ollut selkeä raskausvatsa, mutta tällä viikolla olen saanut enemmän kommentteja siihen liittyen:
- Jopas on masu kasvanut!
- Ompas se jo melkoinen pallo!
- Tainnut tulla otettua muutama juhannuskalja!
- Ootko ihan varma, että ne viikot on laskettu oikein?
- Näytät ihan siltä kuin olisit raskaana..

Viimeisen viikon aikana olo on tuntunutkin enemmän siltä, että kyllä tässä oikeesti raskaana ollaan. Takit eivät mene kiinni, täysinäinen virtsarakko tekee kipeää ja nukkumisesta on tullut haastavampaa. Hyvää nukkumisasentoa ei oikein löydy ja vatsa painaa ikävästi. Kääntyily tuntuu toisinaan ilkeältä, eivätkä pelkät vatsalihakset riitä sängystä ylösnousemiseen. Heräilen herkästi, enkä välttämättä saa unta. Siksi olen varsinkin tällä viikolla ollut väsynyt ja eilen nukuin neljän tunnin päiväunien jälkeen vielä kahdentoista tunnin yöunet. Joka päivä olen pakottanut itseni pysymään päivisin hereillä, jotta saisin yöllä nukuttua. Ei sekään kumminkaan toiminut. Olen ajatellut helpottavani tilannetta tarvittaessa Melatoniinilla, mutta vielä yritän pärjätä ilman.Vauvan liikkeitä tunnen päivittäin aina vain enemmän ja voimakkaampina. Aiemmin ne tuntuivat aivan alavatsalla, mutta nyt niitä tuntuu jo navan seutuvillakin, varsinkin kun olen makuulla. Joskus varsinkin istuessa, alavatsalla tuntuu painetta ja pientä kipuilua, jolloin on parempi siirtyä enemmän puoli-istuvaan asentoon tai kokonaan makuulle, jolloin on heti helpompi olla. Vatsan kasvun vuoksi, iho tuntuu erityisesti iltaisin kireältä ja aloitinkin rasvaamaan vatsaa aina suihkun jälkeen raskausarpien ehkäisemiseksi. En tiedä auttaako se, mutta ei kai siitä haittaakaan ole.
Alaselkä ja hartiat ovat välillä kipeät. Alaselkä saattaa myös rutista mukavasti liikkeelle lähdettäessä. Töissä lapsien nostelu ja sylissä kantaminen ottaa sekä selän, että mahan päälle. Hieronta olisi kyllä todella kiva, mutta itselleen sitä on vähän hankala tehdä. Enkä edes tarvitsisi muuta kuin semmoisen hieman lihaksia sekä mieltä rentouttavan hieronnan.

Sain myös viimein aikaiseksi haettua apteekista rautavalmisestetta. Neuvolasta suosittelivat Maltoferia, joka on nestemäinen valmiste ja imeytyy muista raudoista poiketen parhaiten ruokailun yhteydessä. Sen saa kätevästi sekoitettua mehun joukkoon, joka sopii mulle oikein hyvin, sillä olen erittäin huono syömään kokonaisina nieltäviä pillereitä.

Millään en malttaisi odottaa kahta ja puolta viikkoa rakenneultraan. Haluan jo niin tietää, että pienellä on kaikki edelleen hyvin ja onko hän tyttö vai poika. Mulla on poikafiilis, mutta tyttölupauskin olisi oikein kiva. Kumpikaan vaihtoehto ei tule olemaan mulle pettymys. Ennen rakenneultaa on vielä neuvolakin puolentoista viikon päästä. Vähän jännittää se, paljonko painoa on tullut lisää. Myönnän syöneeni todella huonosti, mutta onneksi ensi viikon leiri tekee siihenkin uuden suunnan kun joku muu tekee terveellisen ruuan ja syön säännöllisesti, viisi kertaa päivässä. Leirin ruokaa varmaan odotankin tässä kaikista eniten, sillä se on aina ollut todella hyvää! Ne sämpylät ja kaakao, ai että ❤

Tällaista tämä raskaus on nyt tällä hetkellä. Mahan kasvatus on siis ilmeisesti alkanut todenteolla ja oireetkin liittyvät lähinnä siihen. Suuri osa vaatteista ovat jo jääneet syrjään, mutta siskolta tulee sitä mukaa isompaa tilalle. Yhtäkään vaatetta en ole joutunut ostamaan kasvavan vatsan vuoksi. Ainakaan vielä. Toivottavasti jaksan leirillä touhuta, mutta sitten täytyy vaan levätä välillä, jos siltä tuntuu. Liikaa en halua itseäni rasittaa.
Leiripaikka on sen verran syrjässä, etten sieltä varmaan saa teille mitään kirjoiteltua huonon internet-yhteyden vuoksi. Kirjoittelen kuitenkin heti kun vain pystyn eli toivottavasti pian! En halua siitä kuitenkaan ottaa stressiä, joten koittakaa olla malttavaisia sen suhteen. Hyvää viikonloppua ja ensi viikkoa teille kaikille, palataan pian asiaan :)

4 kommenttia

 1. Mä niin muistan ton tunteen, kun itselläni raskauden puolivälissä alkoi masu kasvamaan huimaa kyytiä :) Tänään ollaan menossa viikoilla 29+3. Mun blogin löydät: hhedes@blogspot.com osoitteesta, jos haluat välillä lukea vauvajuttuja :)

  VastaaPoista
 2. Nimetön9/7/16

  Oletko varma ettet "ennen raskautta" kuvassa vedä mahaa sisään? 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olen :D Se näyttää siltä että voisin vetää mahaa sisään mutta kun en :D Eron myötä laihduin lähemmäs 10kg ja siinä hävisi se vähäinenkin pömppis mikä mulla oli joskus aiemmin.

   Poista
  2. Itseasiassa olen :D Se näyttää siltä että voisin vetää mahaa sisään mutta kun en :D Eron myötä laihduin lähemmäs 10kg ja siinä hävisi se vähäinenkin pömppis mikä mulla oli joskus aiemmin.

   Poista

Muistathan, että julkaisen vain asialliset kommentit :)