Aikamatka varhaiskeskiajalta nykypäivään

Armoton kaatosade, mikä oiva sää kiertää Turun linna läpikotaisin! Ne loputtomat rappuset, nousut ja laskut. Aina nurkan takaa paljastui uusi huone sisältäen aina uutta nähtävää. Kamera kävi kuumana ja loppumatkasta tuntui, ettei riitä happi. Ihmisiä riitti, mutta ei tungokseksi asti noin suuressa linnassa. Ulkona oli keskiaikaiset markkinat. Jätin suosiolla väliin, koska olen sokerista. Sateenvarjo piti jättää aulaan, ei kai sitä vaan kukaan varasta? Miksipä kukaan toisen sateenvarjoa ottaisi, sanoi keskiajan tyyliin pukeutunut nainen. Niimpä, kenelle nyt tulisi mieleen ottaa ilmainen sateenvarjo mukaansa tuohon rankkasateeseen.
Eniten kiinnosti vankila ja sen kahleet. Olin ehkä hieman pettynyt. Odotin ehkä vielä jotain karumpaa. Olenko sitten liian vaativa vai mitä kauhua oikein kaipaan. Eihän siellä ollut kuin puupeti, johon vanki saatiin kahleisiin. Eiköhän tuokin ollut jo tarpeeksi kamalaa linnan vangeille.
Mutta miten linnan muut asukkaat eivät eksyneet tuohon sokkeloiseen rakennukseen, sitä jäin ihmettelemään. Itse eksyisin kovinkin nopeasti ja kerran olimmekin hieman hukassa. Ehkä olisi pitänyt paremmin olla kerrottuna, mistä kierros aloitetaan. Aloitimme nimittäin väärästä suunnasta, joka meille kerrottiin hetken aikaa jo kierreltyämme.
Kaikki tuli nähtyä ja sekös pisti väsyttämään. Pissahätä yllätti kesken matkan ja jalat tärisivät loppumatkasta. En suosittele huonojalkaisille. Jotkut portaikot olivat jyrkkiä ja käytävät ahtaita. Aikaa vaati tuo kierros. Jos oikein haluaisi kaikkeen keskittyä ajan kanssa, kuluisi aikaa tunteja. Meillä kesti kaksi tuntia emmekä keskittyneet kaikkeen täysillä. Päälinna oli kyllä mielenkiintoisempi kuin esilinna.
Jos et ole vielä käynyt Turun linnassa, niin käy ihmeessä! Suosittelen, jos pala historiaa yhtään kiinnostaa. Eikä välttämättä tarvitse edes kiinnostaa. Ainakin saa liikuntaa ja pääsee näkemään vaikka mitä. Kuvia otin 93 kappaletta.. tässä niistä 20.


Ei kommentteja

Muistathan, että julkaisen vain asialliset kommentit :)