Mitä ystävänpäivälahjaksi oikeasti halutaan?

Ystävänpäivä, se päivä vuodesta, joka on varattu kalenterista ystävien ja kumppanin muistamiseen. Hyvähän se olisi, jos heitä muistaisi muinakin päivinä vuodessa, mutta tänä vuonna 14. helmikuuta keskiviikkona, muistaminen korostuu. Silloin jos joskus, on aika kertoa välittämisestään, rakkaudestaan, kiitollisuudestaan. Lähetetään kortteja, nykyään varmaan enemmän viestejä WhatsAppissa, Facebookissa ja niin edelleen. Saatetaan ostaa jotain lahjaksi tai antaa jotain aineetonta. Moni varmasti miettiikin ystävänpäivän kynnyksellä, mikä olisi hyvä tapa muistaa sitä omaa ystävää tai rakastaan. Mistä se toinen tykkää, mitä hän haluaisi? Olisiko suklaalevy hyvä vai pitäisikö panostaa enemmän? Entä olisiko parempi sittenkin tehdä yhdessä jotain vai riittääkö pelkkä kortti? Tähän varmasti vaikuttaa hyvin pitkälti oma budjetti, mutta myös välimatka ystävään, käytettävissä oleva aika ja moni muu asia.

Mä lähdin selvittämään, mitä ihmiset (naiset) oikeasti haluaisivat ystävänpäivälahjaksi. Millaista muistamista he toivoisivat ja mitkä ovat olleet parhaat lahjat. Pyysin Instagramissa seuraajiani vastaamaan näihin kysymyksiin ja tässä niitä nyt olisi poimittuna yhteensä 80 kommentin joukosta 21 kappaletta eri ikäisiltä tytöiltä/naisilta. Loput voit käydä kurkkaamassa Instagramistani sannimariia_.

"Paras ystävänpäivälahja on se, että saa olla niiden tärkeimpien ystävien kanssa, viettää aikaa, syödä hyvin ja pitää hauska päivä/ilta."
- sarpppaahh 23v.

"Ystävänpäivänä pelkkä korttikin riittää. Itse tykkään tehdä sellaisia, missä on kollaasina kuvia eri ajoilta ystävän kanssa, siihen vielä joku hauska teksti tai inside-läppä, niin on hyvä. Toki myös suklaa on aina kaikkien mieleen. Mielelläni kävisin myös syömässä ystävän kanssa!"
- kummitussetä 21v.

"Paras ystävänpäivälahja olisi virallistaa parisuhde mahtavan ihmisen kanssa."
- jenni_eliisaa 18v.

"Paras ystävänpäivälahja olisi, että menisimme viettämään päivää yhdessä laskettelurinteisiin"
- olgaugustina 15v.

"Paras ystävänpäivälahja mitä oon saanut oli taulu, jossa oli musta ja mun parhaasta kaverista valokuvaamossa otettuja kuvia 3 vuoden takaa."
- saaganurmi_

"Paras ystävänpäivälahja on ehdottomasti aikaa ystävän kanssa"
- sannakoivurinta 22v.

"Paras ystävänpäivä vois olla lapsivapaa!"
- onnellinenperhe 24v.

"Paras ystävänpäivälahja olisi päivä perheen kanssa. Käytäisiin yhdessä kävelyllä, pelattaisiin, leivottaisiin ja herkuteltaisiin. Oltaisiin vaan.
- lomalaska 12v.

"Se on maailman hienoin lahja kun on ympärillä ystäviä tai edes yksi todella hyvä ystävä, joka kuuntelee ja on aina tukena tapahtu sitten mitä vain!"
- katse_kohti_tulevaisuutta 17v.

"Paras ystävänpäivälahja on jokin itse tehty juttu, se piristää. Jos ei ole mitään lahjaideaa, niin ihan pelkkä ystävän kanssa oleminen riittää."
- mooa.emilia 11v.

"Paras ystävänpäivälahja olisi jos mä ja mun perhe lähettäis risteilylle"
- ada.kallio 13v.

"Haluaisin saada jotain muumiaiheista!"
- nellimarialainio 13v.

"Paras lahja on se, että saan viettää sen päivän mun kahden aarteen (lasten) kanssa."
- hukkahannele 21v.

"Sain mun tosi hyvältä kaverilta lautasen, jossa luki Olet ihana!"
- sandrasofiass 13v. 

"Paras ystävänpäivälahja oli viime vuonna. Tuona päivänä sain tietää odottavani lasta ja nyt saan viettää hänen kanssaan ensimmäisen ystävänpäivän!"
- milavartiainen 19v.

"Paras lahja olisi, että löytäisin ystävän"
- lauraherola 26v.

"Mun mielestä paras lahja olisi poikaystävä"
- saanahenrika 16v.

"Maraboun Oreo Filled suklaalevy"
- jennahelenaaws 22v.

"Paras lahja olisi päästä kahville ystävän kanssa kahdestaan lapsiarjen keskeltä. Tai treffit kahdestaan mieheni kanssa, esim. kahville ja vieläpä miehen järjestämänä."
- hohtavanvalkoista 22v.

"Paras lahja olisi päästä serkkuni/parhaan kaverini luokse 400km päähän meiltä"
- seeliaiita 13v.

"Paras lahja oli ehdottomasti se, että poikaystävä tuli työviikollaan mun luo 70km päähän kun olin kipeenä ja toi herkkuja, elokuvan sekä ruusuja"
- herttahelmi 20v.Saamissani kommenteissa toistui kerta toisensa jälkeen aineettomat lahjat, yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen. Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että ne ovat parhaita juttuja ystävänpäivänä. 
Veljeni kanssa tulikin muutama ilta sitten puheeksi nämä ystävänpäivälahjat tai oikeastaan se, mitä itse toivoisin jos saisin. Toiveeni olisi seuraavanlainen: Kunnon hieronta ja leffailta kotona herkkujen kera ihan kahdestaan Aleksin kanssa. Eli lapseton ilta siinä samalla. Ruuaksi tortillaa, irtokarkkeja, sipsejä Ranch-dipillä ja Pepsi Maxia. Kyllä olisin tyytyväinen, mutta tiedän jo nyt, ettei se ainakaan tuolloin keskiviikkona onnistu, Aleksihan on töissä. Ehkä joskus toiste sitten! Itsekään en siis mitään sen kummempia lahjoja tarvitse, yhteinen aika on tärkeintä. Joululahjanakin menimme perheen kesken kylpylään, emmekä Aleksin kanssa muuten toisiamme lahjoneet.

Mutta mitä aktiviteettia keksisi yhteiselle ajalle ystävänpäiväksi tai myöhemmin? Entä jos kuitenkin antaisi jotain muutakin kuin yhteistä aikaa? Tässä mun 6+1 ehdotusta! 

1. (Itse tehty)kortti, suklaa tai muu herkku, kukat, korut... Perinteistä, mutta toimii, kunhan muistaa ruokarajoitteet ja allergiat. Kukistakin voi saada allergiaoireita sekä nikkeliä sisältävistä koruista!

2. Leffailta ja hyvää ruokaa, kotona tai muualla, budjetista riippuen. Aina ei tarvitse syödä raskaasti, kahvittelukin on loistava vaihtoehto. 

3. Luistelu, pulkkamäki tai joku muu ulkoilu. Tämän kruunaa laskiaispullat ja kaakao! Laskettelukin on loistava vaihtoehto, mutta ei ilmainen. 

4. Seinäkiipeily, pakohuone, keilaus, kylpylä... Onhan näitä aktiviteetteja yhteiselle ajalle kaikenlaisia, jos lompakko sen sallii.

5. Risteily tai liput hyvälle keikalle tai muuhun tapahtumaan ovat hyviä vaihtoehtoja toteutettaviksi myöhempänä ajankohtana, mutta vaatii suurempaa budjetointia. Risteilylle pääsee aika halvallakin (riippuen risteilystä), mutta huomioon kannattaa ottaa laivojen kallis ruoka, mahdolliset shoppailut ja muut matkoista tulevat kulut.

6. Lahjakortti hierontaan, kasvohoitoon, jalkahoitoon, käsihoitoon tai kampaajalle. Nämä ovat hyviä, jos tahdot antaa hemmottelua vain lahjan saajalle. 

+ 1 Oletko pohtinut, jos kävisitte yhdessä rakkaasi kanssa kiinnittämässä rakkauslukon rakkautenne kestävyyden merkiksi? Mielestäni myös hyvän ystävän kanssa voi käydä lukon kiinnittämässä, ikuisen ystävyyden merkiksi. Joidenkin mielestä ehkä hölmöä, turhaa tai imelää, mun mielestä söpöä! Monella eri paikkakunnalla on omat siltansa, johon lukot saa kiinnittää ja lukkoon voi teetättää kaiverruksetkin.Lopuksi kaivakaamme esiin vielä yksi kommentti ystävänpäivään liittyen miespuoliselta henkilöltä. Eli Aleksi, mikä on paras ystävänpäivälahja, jonka olet saanut tai mitä haluaisit saada?
- Paras lahja on kun saa olla sun (eli mun, hehheh) kanssa!

3 kommenttia

 1. Nimetön10/2/18

  Aivan ihana postaus ja varsinki noi Aleksin sanat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli kyllä kiva toteuttaa<3 Ainakaan mun ei tarvi olla paineissa Aleksin ystävänpäivälahjan kanssa :D :)

   Poista
 2. Täällä 36v äiti ja 4lasta. Seuraan aktiivisesti sun juttuja. Tuosta ystävänpäivä jutusta sen verran että ne ylläri lahjat ystävänpäivänä olis tosi kiva juttu. mulla ei sellasta ystävää ole joka kävisi kylässä ja toisi yllätyksiä ihan muutenkin. Piristäisi tosi paljon päivisin

  VastaaPoista

Muistathan, että julkaisen vain asialliset kommentit :)